Socialattica.gr - ChatBot
title
  • Βρείτε μας στο
title

Τρέχον θέμα: Βασικό

title
ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ | Εμμανουήλ Μπενάκη 84 , Αθήνα, 10681
Περτετσόγλου Ιορδάνης, Αναπλ. Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ
210-5200800-10
08.00-19.00 (διευρυμένο ωράριο με οκτάωρες βάρδιες)
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Μονάδα για άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα με έδρα την Αθήνα

title

Στοιχεία δομής

Συμπράττων φορέας: 
ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (ΚΕΘΕΑ)
Περιγραφή: 

Η Μονάδα θα παρέχει υπηρεσίες σε άτομα που εμφανίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας παράλληλα με την εξάρτηση από ουσίες. Ως είθισται τα ήδη υπάρχοντα Κέντρα Απεξάρτησης παραπέμπουν αυτόν τον πληθυσμό σε ψυχιατρικές δομές, οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν το ζήτημα της εξάρτησης και τους παραπέμπουν ακολούθως στα κέντρα απεξάρτησης ενώ τα προγράμματα συντήρησης αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τη συνύπαρξη και των δυο καταστάσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το φαινόμενο της περιστρεφόμενης πόρτας λόγω της αδυναμίας του συνόλου των δομών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτού του είδους τα περιστατικά. Ωστόσο, η συνύπαρξη σοβαρής ψυχιατρικής διαταραχής και εξάρτησης, η διπλή δηλαδή διάγνωση, εμφανίζει υψηλή επικράτηση σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Ο όρος Διπλή Διάγνωση σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας καλύπτει ευρύ φάσμα των προβλημάτων ψυχικής υγείας και κατάχρησης ουσιών τα οποία ένα άτομο αντιμετωπίζει ταυτοχρόνως.

Η Μονάδα για άτομα με ψυχιατρική συννοσηρότητα θα υποστηρίξει άτομα:

α) που ήδη βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης σε μία από τις λειτουργούσες δομές απεξάρτησης. Ενδεικτικά αναφέρονται το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ. Η Μονάδα θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες Ψυχιάτρου και Εργοθεραπευτή και θα δίνει την δυνατότητα φαρμακευτικής αγωγής που θα είναι συμβατή με τις διαδικασίες απεξάρτησης σε θεραπευτικά προγράμματα «ελεύθερα ουσιών».

β) που δεν μπορούν να ενταχθούν στις υπάρχουσες δομές απεξάρτησης λόγω του είδους ή της βαρύτητας της ψυχικής νόσου. Θα παρέχει υποστήριξη και συμβουλευτική σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, στηρίζοντας παράλληλα την προσπάθεια ένταξης / επανένταξης στο οικογενειακό, κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον.

Στατιστικά: 

Περίοδος λειτουργίας: 15/09/2022 - 31/12/2023
Συνολικός αριθμός εξυπηρετήσεων της Δομής: 9463
Συνολικός αριθμός εξυπηρετήσεων τις τελευταίες 30 ημέρες: 381
Μέσος όρος εξυπηρετήσεων ανά ημέρα: 15
Δημοφιλέστερες υπηρεσίες: Συμβουλευτική

Κοινοποίηση: 
title
title

Επικοινωνία

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε ένα μήνυμα στον υπεύθυνο επικοινωνίας της Δομής.
CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση χρησιμεύει στην αποτροπή αυτόματων εγγραφών από μηχανές (spam).
U
s
d
e
i
L